Vārds:
Parole:
Viesa pieeja

Komentārs redaktoram

ĀCM uzliesmojuma skartajā "Latgales bekons" fermā visas nokautās cūkas nogādātas utilizācijai
Jūsu vārds:
E-pasts:
Komentārs:
Drošības kods:
Lai nomainītu drošības kodu, spied uz tā
Ievadi kodu šeit:
    Ziņas

    ĀCM uzliesmojuma skartajā "Latgales bekons" fermā visas nokautās cūkas nogādātas utilizācijai

    Rīga, 22.jūl., LETA. Visas nokautās cūkas no AS "Latgales bekons" cūku novietnes, kur pagājušajā nedēļā tika konstatēts Āfrikas cūku mēra (ĀCM) uzliesmojums, ir nogādātas utilizācijai, aģentūrai LETA pastāstīja PVD Sabiedrisko attiecību daļas sabiedrisko attiecību speciāliste Anna Joffe.

    Viņa sacīja, ka vairums cūku līķu utilizācijai tika nogādāti vakar vakarā un šorīt tika aizvesta pēdējā puskrava, līdz ar to utilizācija ir noslēgusies.

    PVD Sabiedrisko attiecību daļas sabiedrisko attiecību speciāliste pastāstīja, ka šodien novietnē turpinās darbi, kas saistīti ar tīrīšanu un gatavošanos lielajiem dezinfekcijas pasākumiem. Novietnē turpinās tehnikas un aprīkojuma tīrīšana un dezinfekcija, plānots iztīrīt un dezinficēt cūku mītnes, kā arī veikt citus apkārtnes sakopšanas darbus, lai sagatavotos lielajiem dezinfekcijas pasākumiem.

    Kā ziņots, "Latgales bekons" cūku novietnē aizvakar pēcpusdienā pabeigta cūku nogalināšana, un kopumā novietnē likvidētas 5818 cūkas.

    PVD Sabiedrisko attiecību daļas sabiedrisko attiecību speciāliste vakar pauda, ka līdz šodienai atlikušos cūku līķus plānots nogādāt utilizācijai. Darba gaitā nogalināšanas process bija ātrāks par izvešanas un utilizācijas procesu. Cūkas bija jālikvidē ātri un operatīvi, jo saslimušo dzīvnieku nobeigšanās turpinājās.

    Tāpat vēstīts, ka "Latgales bekons" novietnē konstatēts ĀCM, tādēļ tiks likvidēts 6000 cūku ganāmpulks. Novietne atrodas Daugavpils novada Višķu pagastā.

    Pēc "Firmas.lv" datiem, "Latgales bekons" pagājušajā gadā strādāja ar 1,676 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 14% mazāks nekā gadu iepriekš. Savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās vairāk nekā četras reizes un bija 74 245 eiro. Uzņēmumā pērn strādājuši 69 darbinieki.

    Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka šogad uzņēmums plānojis dažādot piedāvāto produktu klāstu, optimizēt vadības procesus, piesaistīt jaunus partnerus un palielināt produkcijas apmēru. Tāpat šogad iecerēta jauna ceha renovācija.

    • Publicēta: 22.07.2017 13:38
    •  
    • © Bez aģentūras LETA rakstiskas piekrišanas aizliegts šīs ziņas tekstu jebkādā veidā un apjomā pārpublicēt vai citādi izmantot masu saziņas līdzekļos vai interneta vietnēs. Pārkāpumu gadījumos tiesvedība norit atbilstoši Latvijas likumiem.
    • Visur
    • Ziņas
    • Preses relīzes
    • Foto

    Piesakies ziņām e-pastā

    Reklāma

    LETA projekti