Vārds:
Parole:
Viesa pieeja

Komentārs redaktoram

Baltijas valstu nacionālie operas un baleta teātri nākamgad rīkos svētku viesizrāžu programmu
Jūsu vārds:
E-pasts:
Komentārs:
Drošības kods:
Lai nomainītu drošības kodu, spied uz tā
Ievadi kodu šeit:
    Ziņas

    Baltijas valstu nacionālie operas un baleta teātri nākamgad rīkos svētku viesizrāžu programmu

    Rīga, 14.dec., LETA. Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valstu nacionālie operas un baleta teātri 2018.gadā, atzīmējot trīskāršo valstu simtgades jubileju, sniegs īpašu savstarpēju viesizrāžu programmu, aģentūru LETA informēja Latvijas Nacionālās operas un baleta sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.

    No 27.februāra līdz 1.martam Latvijas Nacionālajā operā (LNO) viesosies Igaunijas Nacionālā opera, kas, godinot savu valsti simtgadē, Latvijas skatītājiem sniegs Igaunijas operas un baleta mākslas vērtības. 27.februārī tiks izrādīts pirmais igauņu baleta iestudējums "Naudas gars" jeb "Kratt", kas pirmizrādi piedzīvoja 1943.gadā. Rīgā būs skatāms baleta 2015.gada iestudējums horeogrāfes un režisores Marinas Kesleres interpretācijā.

    Igaunijas Nacionālās operas un baleta trupu mākslinieki skatītājus priecēs ar Galā koncertu 28.februārī. Koncertā Rīgā igauņu solistiem pievienosies Latvijas mākslinieki, bet Tallinā - LNO Galā koncertā uzstāsies vadošie solisti, izpildot gan klasisko opermūziku, gan arī atviešu operu repertuāru.

    Savukārt 1.martā Rīgā būs iespēja baudīt igauņu mākslinieku sniegumu operā "Kardijaks" jeb "Cardillac", kas ir pirmā daļa no komponista Paula Hindemita triloģijas par mākslinieka un sabiedrības attiecībām. Iestudējuma režisors ir soms Vilpu Kiljunens, kura rokrakstu pašmāju publika jau iepazinusi operas "Tanheizers" iestudējumā.

    Beletāžas zālē 27.februārī 11 notiks "Koncerts mazuļiem", kurā Igaunijas operas stīgu kvartets spēlēs pašiem mazākajiem klausītājiem piemērotu mūziku īpaši pielāgotos apstākļos.

    Tajā pašā laikā LNOB viesosies Igaunijas Nacionālajā operā, lai pasniegtu ziemeļu kaimiņiem savu dāvanu. Skatītāji Tallinā 27.februāri varēs izbaudīt Nacionālā baleta iestudējumu "Šeherezāde un viņas stāsti" Leo Mujica horeogrāfijā. LNO solistu un kora balsis ieskandinās Igaunijas opernamu svinīgā Galā koncertā 28.februārī, kam sekos Džuzepes Verdi operas "Nabuko" viesizrāde 1.martā. Viesizrādēs Tallinā pie diriģenta pults būs LNO galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš un Jānis Liepiņš.

    Oktobra sākumā Lietuvas Nacionālais operas un baleta teātris uz LNO vedīs vācu režisora Gintera Krēmera iestudēto Džuzepes Verdi operu "Dons Karloss". Baleta cienītājus priecēs divi Lietuvas Nacionālā baleta iestudējumi - "Čurļonis" jeb "Čiurlionis" un "Piafa" jeb "La Piaf". Lietuvas mākslinieku viesizrādes Rīgā notiks no 3.oktobra līdz 5.oktobrim.

    Savukārt LNOB viesošanās Lietuvas Nacionālajā operas un baleta teātrī paredzēta no 5.oktobra līdz 7.oktobrim. Uz Viļņu tiks vesti trīs iestudējumi - režisora Aika Karapetjana vēlīnās gotikas estētikā veidotā Šarla Guno opera "Fausts", slovēņu horeogrāfa Edvarda Kluga laikmetīgais balets "Pērs Gints" ar Edvarda Grīga mūziku, kā arī komponista Jura Karlsona balets "Karlsons lido..." Aivara Leimaņa horeogrāfijā.

    Tāpat nākamā gada maijā un jūnijā Tallinā un Viļņā notiks Igaunijas Nacionālās operas un Lietuvas Nacionālā operas un baleta teātra apmaiņas viesizrādes.

    • Publicēta: 14.12.2017 13:43
    •  
    • © Bez aģentūras LETA rakstiskas piekrišanas aizliegts šīs ziņas tekstu jebkādā veidā un apjomā pārpublicēt vai citādi izmantot masu saziņas līdzekļos vai interneta vietnēs. Pārkāpumu gadījumos tiesvedība norit atbilstoši Latvijas likumiem.
    • Visur
    • Ziņas
    • Preses relīzes
    • Foto

    Piesakies ziņām e-pastā

    Reklāma

    LETA projekti