Vārds:
Parole:
Viesa pieeja

Komentārs redaktoram

Koris "Latvija" uzstāsies Pekinas mūzikas festivālā
Jūsu vārds:
E-pasts:
Komentārs:
Drošības kods:
Lai nomainītu drošības kodu, spied uz tā
Ievadi kodu šeit:
    Ziņas

    Koris "Latvija" uzstāsies Pekinas mūzikas festivālā

    Rīga, 23.okt., LETA. Valsts Akadēmiskais koris "Latvija" piedalīsies Pekinas mūzikas festivālā, kur 29.oktobrī Šanhajas simfoniskajā zālē izpildīs Ludviga van Bēthovena 9.simfoniju, aģentūru LETA informēja kora "Latvija" producente Māra Jēgere.

    Koris uzstāsies diriģenta un Bēthovena interpreta Pāvo Jervi vadībā. Ar Jervi koris sadarbojies vairākkārt, tostarp 2012.gadā debitēja pirmajā Jervi Vasaras festivālā, diriģenta vadībā atskaņojot Pulenka darbus.

    "Jervi mūzikas pasaulē tiek uzskatīts par vienu no labākajiem Bēthovena un Šūmaņa simfoniju interpretiem. Viņš šobrīd ir Brēmenes Vācu kamerfilharmoniskā orķestra mākslinieciskais vadītājs un jau pagājušajā nedēļā kopā ar to devās uz Ķīnu, lai sagatavotos vērienīgajiem koncertiem - Pekinā un Šanhajā tiks atskaņotas visas deviņas Bēthovena simfonijas," sacīja Jēgere.

    Pekinas Aizliegtās pilsētas koncertzālē izskanēs pirmais koncerts ar kora "Latvija" dalību. Kora 75 gadus ilgajā vēsturē šis būs pirmais koncerts Ķīnā, un tā būs arī debija Pekinas mūzikas festivālā, kas norisinās līdz 29.oktobrim.

    Koris "Latvija" šogad sniedzis divdesmit koncertus ārpus Latvijas tostarp ar panākumiem debitējot jaunatklātajā Elbas filharmonijā Hamburgā un "Zaubersee" festivālā Lucernā.

    • Publicēta: 23.10.2017 13:27
    •  
    • © Bez aģentūras LETA rakstiskas piekrišanas aizliegts šīs ziņas tekstu jebkādā veidā un apjomā pārpublicēt vai citādi izmantot masu saziņas līdzekļos vai interneta vietnēs. Pārkāpumu gadījumos tiesvedība norit atbilstoši Latvijas likumiem.
    • Visur
    • Ziņas
    • Preses relīzes
    • Foto

    Piesakies ziņām e-pastā

    Reklāma

    LETA projekti