Vārds:
Parole:
Viesa pieeja

Komentārs redaktoram

Latvijas pilsētās nākamgad īstenos projektu "Brīvības ielas stāsts"
Jūsu vārds:
E-pasts:
Komentārs:
Drošības kods:
Lai nomainītu drošības kodu, spied uz tā
Ievadi kodu šeit:
    Ziņas

    Latvijas pilsētās nākamgad īstenos projektu "Brīvības ielas stāsts"

    Rīga, 12.okt., LETA. Par godu valsts svētkiem nākamgad Latvijas pilsētās tiks īstenots projekts "Brīvības ielas stāsts", valsts simtgades pašvaldību koordinatoru seminārā pastāstīja filmu studijas "Mistrus Media" producents Gints Grūbe.

    Viņš sacīja, ka Latvijā ir vairāk nekā 60 ielas, bulvāri un laukumi, kas nes brīvības vārdu. Projekta programmā kopā ar pedagogiem, vēsturniekiem, novadpētniekiem, skolēniem un dažādu paaudžu iedzīvotājiem tiks apzinātas saglabātās atmiņas un vēstures liecības fotogrāfijās, lietās un stāstos.

    Tāpat reģionos plānoti "Brīvības forumi", kuru laikā ārvalstīs dzīvojošie latvieši tiks aicināti piedalīties diskusijās par latviešu nācijas turpmāko attīstību. Grūbe piebilda, ka, lai veicinātu Latvijas kino filmu pieejamību visplašākajam skatītāju lokam, Nacionālajā Kino centrā tiks pārrunātas programmas "Latvijas filmas Latvijas simtgadei" demonstrēšanas iespējas Latvijas novados.

    Projekta laikā paredzēts rīkot arī brīvības izstādes, kurās iedzīvotāji sniegtu savas liecības par Latvijas vēsturi.

    Tāpat projekta "Brīvības ielas stāsts" rīkotāji plāno deviņās lielākajās Latvijas pilsētās piešķirt jaunus nosaukumus vietām, kuras saistītas ar valsts neatkarības veidošanu vai atgūšanu. Kā piemēru viņš minēja laukumu pie Brīvības pieminekļa Rīgā, kuru varētu nosaukt par "Brīvības laukumu".

    • Publicēta: 12.10.2017 13:40
    •  
    • © Bez aģentūras LETA rakstiskas piekrišanas aizliegts šīs ziņas tekstu jebkādā veidā un apjomā pārpublicēt vai citādi izmantot masu saziņas līdzekļos vai interneta vietnēs. Pārkāpumu gadījumos tiesvedība norit atbilstoši Latvijas likumiem.
    • Visur
    • Ziņas
    • Preses relīzes
    • Foto

    Piesakies ziņām e-pastā

    Reklāma

    LETA projekti