Vārds:
Parole:
Viesa pieeja

Komentārs redaktoram

Cenšas panākt lielizmēra Latvijas karoga uzstādīšanu arī Jūrmalā
Jūsu vārds:
E-pasts:
Komentārs:
Drošības kods:
Lai nomainītu drošības kodu, spied uz tā
Ievadi kodu šeit:
    Ziņas

    Cenšas panākt lielizmēra Latvijas karoga uzstādīšanu arī Jūrmalā

    Rīga, 18.nov., LETA. Nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) Jūrmalas domes deputāti jau vairākus gadus cenšoties panākt, lai arī šajā pilsētā tiek uzstādīts lielizmēra Latvijas valsts karogs, tomēr pagaidām tas nav izdevies.

    Kā aģentūrai LETA pastāstīja Jūrmalas domes deputāts Jānis Žugovs (VL-TB/LNNK), 2014.gadā, sākot projekta "Latvijas karogs" īstenošanu, biedrība "Latvijas karogs" nosūtīja vēstuli Jūrmalas pašvaldībai, aicinot iesaistīties lielizmēra nacionālā karoga izbūvē Jūrmalas pilsētā, taču tobrīd iecere īstenota netika.

    2017.gada vasarā Jūrmalas domei no VL-TB/LNNK deputātiem tika iesniegts atkārtots lūgums, sagaidot valsts proklamēšanas simto gadadienu, atbalstīt liela izmēra karoga uzstādīšanu Jūrmalas pilsētai nozīmīgā vietā, izsakot piedāvājumu novietot to Dubultos, laukumā Pils ielā 1.

    Šī vieta kā atbilstošākā karoga uzstādīšanai tika atzīta arī iedzīvotāju aptaujas vidū, tomēr rast iespēju pilsētā uzstādīt lielizmēra valsts karogu atkārtoti neesot izdevies.

    Šoruden "Valteru biedrības" valdes loceklis un Jūrmalas domes deputāts Rolands Parasigs-Parasiņš (VL-TB/LNNK) piedāvājis par godu 18.novembrim apdzīvotajā vietā - Valteros - īslaicīgi uzstādīt Latvijas karogu.

    Lai to īstenotu, deputāts vērsies pie Jūrmalas pašvaldības Būvvaldes vadītājas Vitas Zvejnieces, lai noskaidrotu, kāda ir karoga uzstādīšanas kārtība. Viņa ieteikusi konsultēties ar būvvaldes ainavu arhitektu, kurš paskaidrojis, ka karoga uzstādīšanai ir divi iespējamie varianti - saskaņot tā projektu kā 1.pakāpes inženierbūvi vai saskaņot karoga uzstādīšanu kā pasākumu uz konkrētu laiku.

    Rezultātā karogu uzstādīt ļauts uz mēnesi un Valteru iedzīvotāji saziedojuši līdzekļus karoga iegādei, kas svinīgi tiks pacelts 18.novembrī. Tomēr tas neatrisina jautājumu par lielizmēra karoga uzstādīšanu, norāda Žugovs.

    Jūrmalas domē aģentūrai LETA skaidroja, ka iesniegumi pašvaldībā par pastāvīga karoga masta uzstādīšanu Valteros no iedzīvotājiem nav bijuši. Savukārt vēstule par karoga uzstādīšanu Dubultos esot bijusi no nacionālās apvienības Jūrmalas nodaļas, taču norādītajā vietā Dubultos jau atrodas pieci karoga masti, kur valsts svētku laikā tiek uzstādīti valsts karogi.

    "Pašvaldība pagājušā gada nogalē ir uzsākusi darbus, lai Valteros izveidotu sabiedrisko centru, kas būs brīvi pieejama atpūtas, sporta un pasākumu rīkošanas vieta jūrmalniekiem, tostarp arī Valteru iedzīvotājiem, un arī šajā vietā arī uzstādīts valsts karogs," norādīja Jūrmalas domē.

    Deputāts Žugovs gan ir pārliecināts, ka iedzīvotājiem pilsētā nepieciešams "kārtīgs karogs, nevis desmit maziņi".

    • Publicēta: 18.11.2017 15:04
    •  
    • © Bez aģentūras LETA rakstiskas piekrišanas aizliegts šīs ziņas tekstu jebkādā veidā un apjomā pārpublicēt vai citādi izmantot masu saziņas līdzekļos vai interneta vietnēs. Pārkāpumu gadījumos tiesvedība norit atbilstoši Latvijas likumiem.
    • Visur
    • Ziņas
    • Preses relīzes
    • Foto

    Piesakies ziņām e-pastā

    Reklāma

    LETA projekti