LETA izdod „Ilustrēto žurnālu”

Aģentūra LETA tika uzturēta no valsts naudas, jo tas bija valsts uzņēmums, taču ar to nepietika, lai Rihards Bērziņš varētu īstenotu mērķus aģentūras darbības uzlabošanai. Aģentūras statūti paredzēja, ka aģentūra var nodarboties ar izdevējdarbību, kas ļāva 1920.gada septembrī izdot pirmo aģentūras LETA žurnālu "Ilustrētais žurnāls".

"Ilustrētais žurnāls" tika izdots 10 gadus ­– līdz pat 1929.gadam, un toreiz tas tika uzskatīts par vienu no saturiski bagātākajiem un poligrāfiski labākajiem žurnāliem Latvijā. Tā veidošanā gandrīz visu pastāvēšanas laiku piedalījās R.Bērziņš. Žurnāla saturs bija monogrāfiskas apceres par vēstures un dažādu mākslas veidu attīstības problēmām. Rakstus papildināja bagātīgas ilustrācijas.

Žurnālā publicēta arī paša R.Bērziņa oriģinālproza un daiļdarbu tulkojumi, recenzijas par grāmatām, teātra un baleta izrādēm, apceres par rakstniekiem. Kopā ar R.Bērziņu par žurnālu dažādā laikā rūpējās Alfreds Purics, Jēkabs Roze, Marija Liepiņa, Jānis Melders, Elza Jurevica, Jānis Roberts Tilbergs, Jānis Kuga, Alberts Prande, Sigismunds Vidbergs un citi.

1925.gadā Latvijas grāmatu tirgus jau pārpildīts ar ilustrētiem periodiskiem izdevumiem, un "Ilustrētais žurnāls" pārvēršas par mākslas žurnālu pēc labākiem Eiropas mākslas žurnālu paraugiem un saņēma Parīzes dekoratīvā izstādē godalgu. Sākotnēji Latvijas telegrāfa aģentūras birojs uz īsu laiku atradās Rīgas pilī, bet pēc tam Kr.Barona ielā 4.