LETA izveido Preses foto nodaļu

Latvijas telegrāfa aģentūrai LETA paplašinot savu darbību ne tikai izdevniecības jomā, bet arī informācijas piegādes ziņā uz citām Eiropas valstīm, arī auga pieprasījums pēc vizuālu materiālu veidošanas, kas būtu noderīgi drukātajiem medijiem ne tikai Latvijā, bet arī citās Eiropas valstīs. Tāpēc 1931.gadā tika izveidota Preses foto nodaļa.

Sākotnēji LETA izdotajam „Ilustrētajam Žurnālam” vai grāmatu izdošanai piesaistīja fotogrāfus no malas. Tomēr laika gaitā attīstījās arī tehnoloģijas un pieprasījums pēc fotogrāfijas bija milzīgs. Tāpēc, lai paplašinātu savu darbību, aģentūras direktors 1931.gadā izdevis rīkojumu LETA pašai veidot savu Preses foto nodaļu.

Ir zināms, ka LETA bildes izmantoja ne tikai Latvijas drukātie mediji, bet arī ziemeļu un ziemeļaustrumu valstis. Jau toreiz LETA fotogrāfijas bija izpelnījušās labu atzinību, jo tika uzskatīts, ka toreiz LETA bija modernākā Foto nodaļa, kas apgādāja vietējo laikrakstu redakcijas un ārzemju ziņu aģentūras ar Latvijas notikumu fotoattēliem.

Tomēr par leģendāru fotouzņēmumu Latvijas telegrāfa aģentūras Foto nodaļas vēsturē tiek uzskatīta bilde, kurā redzams, kā 1940.gadā Rīgā ienāk Padomju Savienības karaspēka vienības un tanks, kurš par biedu tika novietots Rīgā, Doma laukumā.