Maskavā pieņem lēmumu par LETA pievienošanu TASS

Kamēr Latvijas teritorijā notiek militāras operācijas starp Padomju Savienības un Vācijas armijas daļām, Maskavā TASS birojā jau notiek sēde, kurā ar lielu pārliecību, ka Sarkanajai armijai izdosies no Latvijas teritorijas padzīt vācu armiju, pieņem lēmumu par LETA pievienošanu TASS.

1944.gada 17.aprīlī Maskavā tika sasaukta TASS operatīvā sanāksme, kurā tika izskatīts jautājums par ziņu aģentūras LETA tālāko nākotni. Uz sanāksmi bija sanākuši krievu un latviešu valodas tekstu redaktori, kā arī vecākais TASS redaktors.

Sanāksmē tika pieņemts lēmums, ka, tiklīdz Sarkanā armija no vācu armijas atbrīvos Rīgu, ziņu aģentūra LETA esot jāpārņem TASS darbiniekiem, jāveic redakcijas reformas un jācenšas saglabāt informācijas plūsmu no LETA uz drukātajiem laikrakstiem par notikumiem Latvijas teritorijā.

Šajā sanāksmē par ziņu aģentūras vadītāju tiek iecelts Voldemārs Bušs, kurš izveido jaunu LETA redakciju un tās sadalījumu. Tas paredz, ka tiek izveidota Iekšējā un Ārzemju informācijas nodaļa, Republiku informācijas nodaļa, Fotohronika, kā arī Finanšu – saimnieciskā nodaļa.