Tiek atjaunots vēsturiskais nosaukums LETA

Domājot par neatkarīgas Latvijas Republikas izveidošanu 1990.gadā, tika domāts arī par Latvijas laikā pastāvošo institūciju atjaunošanu. Arī Latvijas telegrāfa aģentūrai LATINFORM tika atjaunots vēsturiskais nosaukums LETA.

1990.gada 3.aprīlī Latvijas PSR Ministru Padome pieņēma lēmumu, ka informācijas aģentūra LATINFORM tiek pārdēvēta par Latvijas telegrāfa aģentūru LETA. Savukārt jau tā paša gada 31.maijā Latvijas Republikas Ministru Padome pieņēma lēmumu, ka tiek izveidota Latvijas Republikas Ministru Padomes telegrāfa aģentūra LETA.

Atgūstot Latvijas neatkarību, tika domāts par svarīgu institūciju atjaunošanu. Ziņu aģentūrai bija nozīmīga loma, līdz ar to tika atjaunots tās vēsturiskais nosaukums LETA, savukārt toreizējais Ministru Padomes priekšsēdētājs Ivars Godmanis pierunāja Aivaru Baumani kļūt par atjaunotās LETA pirmo direktoru.

A.Baumanis jau pirmajā LETA sapulcē paziņoja, ka LATINFORM tiek likvidēts un tā vietā atjaunota LETA. No darba tika atbrīvoti vairāki jaunajai Latvijas valstij nelojāli darbinieki, taču daļu kolektīva saglabāja. A.Baumanis par LETA direktoru nostrādāja tikai gadu, jo toreizējais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns A.Baumani bija pierunājis kļūt par Latvijas vēstnieku ANO.