LETA atjauno Fotoservisu

Atjaunojot vēsturiskās tradīcijas, 2005.gadā tika izveidota LETA Foto nodaļa, piedāvājot klientiem jaunu servisu – fotopakalpojumus. Valstiski svarīgu notikumu atspoguļojumu LETA nodrošināja pateicoties sadarbībai ar Latvijas foto aģentūru F64, savukārt fotoinformāciju par notikumiem pasaulē – sadarbībā ar ārzemju partneriem: AFP un ITAR-TASS.

Bet pirmo fotoklikšķi LETA fotogrāfi izdarīja jau 1931. gada augustā. Latvijas telegrāfa aģentūrai LETA paplašinot savu darbību ne tikai izdevniecības jomā, bet arī informācijas piegādes ziņā uz citām Eiropas valstīm, arī auga pieprasījums pēc vizuālu materiālu veidošanas, kas būtu noderīgi drukātajiem medijiem ne tikai Latvijā, bet arī citās Eiropas valstīs. Tāpēc 1931.gadā tika izveidota Preses foto nodaļa.

Ir zināms, ka LETA bildes izmantoja ne tikai Latvijas drukātie mediji, bet arī ziemeļu un ziemeļaustrumu valstis. Jau toreiz LETA fotogrāfijas bija izpelnījušās labu atzinību, jo tika uzskatīts, ka toreiz LETA bija modernākā Foto nodaļa, kas apgādāja vietējo laikrakstu redakcijas un ārzemju ziņu aģentūras ar Latvijas notikumu fotoattēliem.

Plaši pazīstama Padomju laikā bija arī LATINFORM Fotoinformācijas galvenā redakcija, kas savos negatīvos fiksēja visu – sākot ar oficiālām pieņemšanām valdības sēžu zālēs un beidzot ar tālāka lauku nostūra darbadienu, sākot ar jaunas rūpnīcas stāšanos ierindā un beidzot ar Dziesmu svētku vainagiem vai Mākslas dienu jautro burzmu Vecrīgā. Jāstrādā bija ātri un ar garantiju, ka bilde būs LPSR Ministru Padomes informācijas aģentūras cienīga, ka tā būs aktuāla, nozīmīga un fotogrāfiski interesanta, ka tā pastāstīs vairāk nekā to dažbrīd spēj vārds.

Vairāk