Vārds:
Parole:
Viesa pieeja

Komentārs redaktoram

Pašvaldībām pieejami 26 miljoni eiro no ES fondiem uzņēmējdarbības infrastruktūras attīstībai
Jūsu vārds:
E-pasts:
Komentārs:
Drošības kods:
Lai nomainītu drošības kodu, spied uz tā
Ievadi kodu šeit:
    Reģioni - Ziņas

    Pašvaldībām pieejami 26 miljoni eiro no ES fondiem uzņēmējdarbības infrastruktūras attīstībai

    Rīga, 30.sept., LETA. Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) atkārtoti ir izsludinājusi atklātu projektu atlasi, aicinot pašvaldības pieteikties Eiropas Savienības (ES) fondu finansējumam uzņēmējdarbības publiskās infrastruktūras attīstīšanai pilsētu funkcionālajās teritorijās, kur atlikušais Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējums šai atlases kārtai ir 26,2 miljoni eiro, aģentūru LETA informēja CFLA pārstāvji.

    Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izstrādātā ES fondu programma izveidota, lai attīstītu uzņēmējdarbības publisko infrastruktūru un palielinātu privāto investīciju apmēru pilsētu funkcionālajās teritorijās, veicot ieguldījumus uzņēmējdarbības attīstībai atbilstoši pašvaldību attīstības programmām.

    Atklātajā projektu atlasē finansējumam var pieteikties pašvaldības vai to izveidotas iestādes, speciālās ekonomiskās zonas pārvaldes, pašvaldību kapitālsabiedrības, kas veic pašvaldības deleģētos pārvaldes uzdevumus, kā arī publiski privātās kapitālsabiedrības, kurā kapitāla daļas vai balsstiesīgās akcijas pieder vismaz vienai pašvaldībai un kura veic pašvaldības deleģētos pārvaldes uzdevumus.

    Projektos tiks finansētas darbības, kas sekmē jaunu komersantu izvietošanu vai esošo komersantu paplašināšanos uzņēmējdarbības teritorijās, piemēram, industriālo pieslēgumu ierīkošana siltumapgādei, ūdensapgādei, elektroapgādei, ceļu infrastruktūra, uzņēmējdarbības mērķiem paredzēto ēku un ar to saistītās infrastruktūras būvniecība, inženiertehniskās sistēmas atjaunojamo energoresursu enerģijas ražošanai un uzkrāšanai, videi nodarītā kaitējuma remediācija vai degradētu ekosistēmu sanācija, kā arī teritorijas labiekārtošana.

    Otrajā atlases kārtas otrajam uzsaukumam pieejamais ERAF finansējums Rīgas plānošanas reģionam ir 5 025 731 eiro, Kurzemes plānošanas reģionam - 2 542 945 eiro, Zemgales plānošanas reģionam - 5 164 825 eiro, Vidzemes plānošanas reģionam - 97 230 eiro, bet Latgales plānošanas reģionam - 13 413 973 eiro.

    Projektu iesniegumus CFLA pieņems līdz 2025.gada 28.februārim.

    Jau vēstīts, ka pirmajā projektu atlases uzsaukumā, kur CFLA pieņēma iesniegumus līdz šā gada jūnijam, tika saņemti 20 pašvaldību projektu iesniegumi par ERAF investīcijām 36,6 miljonu eiro apmērā.

    • Publicēta: 30.09.2024 12:39
    • Ivars Motivāns, LETA
    •  
    • © Bez aģentūras LETA rakstiskas piekrišanas aizliegts šīs ziņas tekstu jebkādā veidā un apjomā pārpublicēt vai citādi izmantot masu saziņas līdzekļos vai interneta vietnēs. Pārkāpumu gadījumos tiesvedība norit atbilstoši Latvijas likumiem.
    • Visur
    • Ziņas
    • Preses relīzes
    • Foto

    Laika ziņas

    Rīga, Latvija - 1. Oktobris 14:19

    10 °C
    • Vējš: 4.63 m/s
    • Vēja virziens: ZA
    • Atmosfēras spiediens: 1021 hPa
    • Relatīvais mitrums: 65%
    • Smidzina

    vairāk

    Piesakies ziņām e-pastā