Vārds:
Parole:
Viesa pieeja

Komentārs redaktoram

Bauskas novada pašvaldībā samazināts pagasta nodaļu skaits
Jūsu vārds:
E-pasts:
Komentārs:
Drošības kods:
Lai nomainītu drošības kodu, spied uz tā
Ievadi kodu šeit:
    Reģioni - Ziņas

    Bauskas novada pašvaldībā samazināts pagasta nodaļu skaits

    Rīga, 1.janv., LETA. No šī gada Bauskas novadā stājas spēkā pagastu apvienību pārvalžu reorganizācija, kas paredz apvienot pagasta nodaļas un mainīt amata vietu skaitu tajās.

    Grozījumi Bauskas, Vecumnieku un Rundāles apvienības pārvaldes noteikumos paredz likvidēt astoņas pagasta nodaļu darbinieku amata vietas: Bauskas apvienības pārvaldē un Vecumnieku apvienības pārvaldē katrā pa trim un Rundāles apvienības pārvaldē - divas amata vietas.

    Reorganizējamo iestāžu darbiniekiem piedāvāti citi pašvaldības vakantie amati. Ja kāds no darbiniekiem nepiekritīs piedāvājumam, tad tiks izmaksāta atlaišanas kompensācija.

    "Izvērtējot pēc teritoriālās piekritības un iedzīvotāju skaita kritērijiem", Bauskas apvienības pārvaldē Brunavas pagasta nodaļa apvienota ar Ceraukstes pagasta nodaļu, Codes pagasta nodaļa - ar Mežotnes pagastu nodaļu un Vecsaules pagasta nodaļa - ar Dāviņu pagastu nodaļu. Tāpat kā līdz šim darbu turpinās Bauskas pilsētas nodaļa, Gailīšu pagasta nodaļa un Īslīces pagasta nodaļa.

    Rundāles apvienības pārvaldē visas trīs pagastu nodaļas - Rundāles, Svitenes un Viesturu - apvienos Rundāles apvienības pārvaldes administrācijas sastāvā, likvidēs divas pagasta nodaļas vadītāja amata vietas un Komunāldienesta struktūrvienības vietā izveidos Saimniecisko nodaļu.

    Savukārt Vecumnieku apvienības pārvaldē pagastu nodaļu skaits tiek samazināts no sešām uz trim: Kurmenes pagasta nodaļu apvienos ar Skaistkalnes pagasta nodaļu, bet Bārbeles pagasta nodaļu - ar Stelpes un Valles pagasta nodaļu. Sešu nodaļu pārvaldnieku vietā no Jaunā gada strādās trīs nodaļu vadītāji.

    Vienlaikus dome nolēmusi Bauskā, Vecumniekos un Rundālē izveidot apvienību pārvalžu vadītāju vietnieku amatus. Vietnieka darba pienākumos būs vadītāja aizvietošana prombūtnes periodā, kā arī atbalsts ikdienas jautājumu risināšanā. Pašvaldība vietnieku amata vietu izveidošanu pamato ar nepieciešamību stiprināt pārvalžu "administratīvo kapacitāti, veiktspēju un lai izvairītos no darbinieku izdegšanas".

    Vecumnieku apvienības pārvaldes vadītāja vietniekam uzticēs darbu ar Būvniecības informācijas sistēmu un jautājumus saistībā ar autoceļu uzturēšanu. Rundālē apvienības pārvaldes vadītāja vietnieks organizēs Saimnieciskās nodaļas darbu un atbildēs par visām pārvaldes darbībām ar nekustamajiem īpašumiem.

    Reorganizācija nemazinās pašvaldības pakalpojumu pieejamību, uzsver pašvaldībā. Turklāt tos sniedz ne tikai apvienību pārvaldes, bet arī citas pašvaldības iestādes - Klientu apkalpošanas centri, Sociālais dienests, Bāriņtiesa, bibliotēkas, kā arī Bauskas novada komunālserviss.

    • Publicēta: 01.01.2024 01:41
    • Guna Vilnīte, LETA
    •  
    • © Bez aģentūras LETA rakstiskas piekrišanas aizliegts šīs ziņas tekstu jebkādā veidā un apjomā pārpublicēt vai citādi izmantot masu saziņas līdzekļos vai interneta vietnēs. Pārkāpumu gadījumos tiesvedība norit atbilstoši Latvijas likumiem.
    • Visur
    • Ziņas
    • Preses relīzes
    • Foto

    Laika ziņas

    Rīga, Latvija - 1. Oktobris 22:30

    6 °C
    • Vējš: 2.06 m/s
    • Vēja virziens: ZZA
    • Atmosfēras spiediens: 1017 hPa
    • Relatīvais mitrums: 94%
    • Smidzina

    vairāk

    Piesakies ziņām e-pastā