Vārds:
Parole:
Viesa pieeja

Komentārs redaktoram

Latvijas Republikas proklamēšanas 105.gadadienu Latgalē atzīmēs ar sportiskām aktivitātēm, svinīgiem pasākumiem un koncertiem
Jūsu vārds:
E-pasts:
Komentārs:
Drošības kods:
Lai nomainītu drošības kodu, spied uz tā
Ievadi kodu šeit:
    Reģioni - Ziņas

    Latvijas Republikas proklamēšanas 105.gadadienu Latgalē atzīmēs ar sportiskām aktivitātēm, svinīgiem pasākumiem un koncertiem

    Rīga, 18.nov., LETA. Latvijas Republikas proklamēšanas 105.gadadienu Latgalē atzīmēs ar sportiskām aktivitātēm, svinīgiem pasākumiem un koncertiem.

    Daugavpilī šodien Latvijas 105.dzimšanas dienas svinības sāksies plkst.10 ar Svētku Dievkalpojumu Svētā Pētera ķēdēs Romas katoļu baznīcā.

    No plkst.10 līdz 16 daugavpiliešus un pilsētas viesus baudīt mājražotāju labumus aicina Svētku tirdziņš Rīgas ielā. Rotko muzejs un Daugavpils Tehnikas un industriālā dizaina centrs "Inženieru arsenāls" aicina uz apmeklējumu par īpašajām svētku cenām.

    Plkst.17 Vienības laukumā varēs vienoties kopīgā Latvijas himnas dziedāšanā, bet uzreiz pēc tam notiks īpašs svētku lāzeršovs.

    Plkst.18 Daugavpils teātrī notiks Latvijas Republikas proklamēšanas 105.gadadienas svinības, kuru laikā tiks pasniegti Daugavpils pilsētas pašvaldības apbalvojumi "Gada balva" un "Mūža ieguldījums".

    Valsts svētku svinības turpināsies arī rīt, 19.novembrī, kad ikvienam būs iespēja doties aizraujošā ekskursijā pa Daugavpili kopā ar gidu Artūru Fišeru. Ekskursijas sākums paredzēts Vienības laukumā plkst.12.

    Savukārt pirmdien, 20.novembrī, plkst.16 Valsts svētkiem par godu Daugavpils Kultūras pilī izskanēs koncertprogramma "Mārtiņš Brauns - Latvijai!".

    Rēzeknē Latvijas Republikas proklamēšanas 105.gadadienā notiks nu jau par tradīciju kļuvušais tautas skrējiens "Ieelpo Rēzekni 2023". Skrējienam jau ir pieteikušies vairāk nekā 300 dalībnieki. Pulcēšanās pie Rēzeknes pilskalna plkst.11, kur paredzēta reģistrācija, sportiskas un muzikālas aktivitātes dalībniekiem, starts ar laika kontroli, iesildīšanās un starts masu skrējienam, kā arī starts atraktīvajam skrējienam ar mīļdzīvniekiem "Ķepa 2023". Noslēgumā, ap plkst.13.15, paredzēta dalībnieku apbalvošana.

    Svētku programmas turpinājumā plkst.16.15 noritēs simbolisks gājiens no pieminekļa "Latgales kongresam 100" līdz piemineklim "Vienoti Latvijai", kur plkst.16.30 norisināsies svētku saiets "Es burts, es zīme, es valoda - Tev dzimšanas dienā, Latvija!". Pasākumā uzstāsies Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas jauniešu koris "Impresija" (diriģente Svetlana Bilinska), Rēzeknes Tehnikuma jauniešu koris "Šūpoles" (diriģente Solvita Pavlovska), pūšamo instrumentu orķestris "Rēzekne" (diriģenti Sergejs Sergejevs un Jānis Pavlovskis), kā arī deju kolektīvi Ilmāra Dreļa vadībā.

    Svētku vakara noslēgumā plkst.19 Latgales vēstniecībā "Gors" izskanēs svētku koncerts "Mirdz mana dziesma" ar Rēzeknes bigbenda, koru un solistu piedalīšanos.

    Balvos šodien plkst.11 Balvu evanģēliski luteriskajā baznīcā notiks Valsts svētku ekumeniskais dievkalpojums.

    Plkst.12 sāksies pilsētpārgājiens "Balvu ozoli stāsta", kuram pulcēšanās vieta ir pie luterāņu baznīcas, bet plkst.15 Novada muzejā norisināsies sportiskās aktivitātes "Sporto pretī Valsts svētkiem" noslēgums.

    Balvu Kultūras un atpūtas centrā no plkst.17 plānots Latvijas 105.dzimšanas dienas sarīkojums - novada apbalvojumu pasniegšana un svētku koncerts.

    No plkst.19.30 līdz 20 Balvu Kultūras un atpūtas centra laukumā varēs vērot uguns šova priekšnesumus Gaisma vieno…", bet plkst.22 notiks disko balle "100% latviska mūzika" ar DJ Ingaru.

    https://infogram.com/18novembra-pasakumi-latvija-2023gada-1h9j6qg1kopw54g?live

    • Publicēta: 18.11.2023 01:33
    • Guna Vilnīte, LETA
    •  
    • © Bez aģentūras LETA rakstiskas piekrišanas aizliegts šīs ziņas tekstu jebkādā veidā un apjomā pārpublicēt vai citādi izmantot masu saziņas līdzekļos vai interneta vietnēs. Pārkāpumu gadījumos tiesvedība norit atbilstoši Latvijas likumiem.
    • Visur
    • Ziņas
    • Preses relīzes
    • Foto

    Laika ziņas

    Rīga, Latvija - 2. Oktobris 01:36

    6 °C
    • Vējš: 2.06 m/s
    • Vēja virziens: ZA
    • Atmosfēras spiediens: 1015 hPa
    • Relatīvais mitrums: 95%
    • Mākoņains

    vairāk

    Piesakies ziņām e-pastā