Vārds:
Parole:
Viesa pieeja

Komentārs redaktoram

Rēzeknes rekreācijas centram potenciālais investors joprojām nav atrasts
Jūsu vārds:
E-pasts:
Komentārs:
Drošības kods:
Lai nomainītu drošības kodu, spied uz tā
Ievadi kodu šeit:
    Reģioni - Ziņas

    Rēzeknes rekreācijas centram potenciālais investors joprojām nav atrasts

    Rīga, 26.sept., LETA. Līdz galam nepabeigtais Rēzeknes rekreācijas centrs netālu no Kovšu ezera joprojām gaida potenciālos investorus, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā. Vērienīgie tēriņi šī centra būvniecībai nereti tikuši minēti kā viens no iemesliem pilsētas finanšu problēmām.

    Projekts "Rēzeknes rekreācijas centra izveide tūrisma attīstībai", kas tiek īstenots ar Eiropas Savienības struktūrfondu atbalstu un piešķirto līdzfinansējumu piecu miljonu apmērā, noslēgsies septembra beigās. Pašvaldība, izpildot līguma nosacījumus, ir veikusi pēdējos maksājumus būvuzņēmējam SIA "Arčers" par objektā veiktajiem darbiem.

    Saskaņā ar projekta nosacījumiem komersantam, kurš nomās rekreācijas centra telpas, būs jārada jaunas darba vietas un jāpiesaista nefinanšu investīcijas nemateriālajos ieguldījumos un pamatlīdzekļos.

    Vieni no pēdējiem interesentiem, kuri pirms kāda laika pauda gatavību nomāt ēku un blakus uzbūvēt starptautiskam četru zvaigžņu līmenim atbilstošu viesnīcu ar komfortabliem numuriņiem un konferenču zālēm, savus nodomus pagaidām nav apstiprinājuši, atzina domē. Lai gan rekreācijas centra un tam piegulošās teritorijas apsaimniekošanas nomas tiesību izsoles līdz šim beigušās bez rezultātiem, sarunas ar potenciālajiem investoriem joprojām turpinās, kā arī "tiek izmantotas visas iespējas" uzņēmējdarbības vecināšanas pasākumos un kampaņās prezentēt šo investīciju ieguldīšanas objektu.

    Pašvaldībā uzskata, ka Rēzeknes rekreācijas centra un viesnīcas kompleksam "jādarbojas kā magnētam", kas ne tikai piesaistītu tūristus no Baltijas un Skandināvijas valstīm, bet arī veicinātu SPA kustības attīstību un popularizēšanu Latgalē un Latvijā, piedāvājot mūsdienu SPA visaugstākajām prasībām atbilstošu SPA kompleksu.

    Aģentūra LETA jau ziņoja, ka rekreācijas centrs, kas atrodas Brīvības ielā 23a, Rēzeknē, netālu no Kovšu ezera, nereti tiek minēts kā viens no iemesliem Rēzeknes finanšu problēmām, jo ieguldījumi tajā pārsniedz pašvaldības finanšu iespējas.

    Pašvaldība jau vairākkārt organizējusi rekreācijas centra nomas tiesību izsoles, kas līdz šim beigušās bez rezultātiem.

    Nomas līgumu paredzēts slēgt uz 30 gadiem. Vienlaikus atbilstoši izsoles tehniskajai specifikācijai investoram būs arī jāveic investīcijas nemateriālajos ieguldījumos un pamatlīdzekļos, kā arī jāizveido teritorijā darbavietas.

    Trīs stāvu ēkas kopējā platība ir 3285,7 kvadrātmetri, tostarp pirmajā stāvā atrodas viesu uzņemšanas zona, kā arī telpas sporta nodarbībām fitnesa un trenažieru zālēs, otrajā stāvā ir saunas, pirtis un ārā baseini, bet trešajā stāvā būs skaistumkopšanas saloni, frizētavas, ūdens procedūru saloni un fizioterapijas kabineti.

    Projekta autori ir SIA "ARX arhitekti", būvdarbus veica SIA "Arčers", bet būvuzraudzību nodrošināja SIA "Marčuks".

    Ēkas būvniecības izmaksas ir 6,9 miljoni eiro. Būvdarbi projektā "Rēzeknes rekreācijas centra izveide tūrisma izveidei" īstenoti ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu 5,03 miljoni eiro.

    • Publicēta: 26.09.2024 07:09
    • Gaļina Kudrjavceva, LETA
    •  
    • © Bez aģentūras LETA rakstiskas piekrišanas aizliegts šīs ziņas tekstu jebkādā veidā un apjomā pārpublicēt vai citādi izmantot masu saziņas līdzekļos vai interneta vietnēs. Pārkāpumu gadījumos tiesvedība norit atbilstoši Latvijas likumiem.
    • Visur
    • Ziņas
    • Preses relīzes
    • Foto

    Laika ziņas

    Rīga, Latvija - 1. Oktobris 16:26

    10 °C
    • Vējš: 3.6 m/s
    • Vēja virziens: ZA
    • Atmosfēras spiediens: 1021 hPa
    • Relatīvais mitrums: 70%
    • Smidzina

    vairāk

    Piesakies ziņām e-pastā