Vārds:
Parole:
Viesa pieeja

Komentārs redaktoram

Latgalē Lāčplēša dienu atzīmēs ar aizlūgumiem par karavīriem un militārās tehnikas parādi
Jūsu vārds:
E-pasts:
Komentārs:
Drošības kods:
Lai nomainītu drošības kodu, spied uz tā
Ievadi kodu šeit:
    Reģioni - Ziņas

    Latgalē Lāčplēša dienu atzīmēs ar aizlūgumiem par karavīriem un militārās tehnikas parādi

    Rīga, 11.nov., LETA. Latgalē Lāčplēša dienu atzīmēs ar aizlūgumiem par karavīriem un militārās tehnikas parādi, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībās.

    Rēzeknē pasākumi sāksies plkst.8.30 ar piemiņas brīdi Brīvības cīņās kritušajiem karavīriem Miera ielas kapos pie obeliska. Pēc tam plkst.9 notiks dievkalpojums un aizlūgums par karavīriem Jēzus Sirds katedrālē. Plkst.10.20 notiks gājiens no Jēzus Sirds katedrāles līdz piemineklim "Vienoti Latvijai", kur paredzēta ziedu nolikšana un svinīgs piemiņas brīdis.

    No plkst.10 līdz 12 laukumā pie pieminekļa būs skatāma militārā ekipējuma un tehnikas izstāde, bet plkst.12 dosies cauri Rēzeknei uz Ludzas pusi dosies Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto militārās tehnikas parāde.

    Vakarpusē no plkst.17 līdz 21 pilsētas iedzīvotājus kopā ar bērniem un ģimenēm pasākuma organizatori aicina doties pie pieminekļa "Vienoti Latvijai", lai kopīgi ar svecēm rotātu Latvijas kontūru un baudītu svētku noskaņojumu pie ugunskura.

    Daugavpilī notiks kritušo karavīru piemiņas pasākumi, tradicionālais Lāpu gājiens, kas šogad tiek organizēts devīto reizi, un svētku koncerts Vienības laukumā, kur uzstāsies Laura Amantova džeza kvartets un Rūta Dūduma-Ķirse. Dienas noslēgumā plkst.19 Daugavpils Vienības namā notiks Latviešu un latgaliešu kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīva "Saime" 20 gadu jubilejas koncerts.

    Preiļos Lāčplēša dienas pasākums sāksies plkst.16, kad interesenti pulcēsies Svētku laukumā, līdzi ņemot savas lāpas un sveces. Sveces varēs nolikt Svētku laukumā kopīgai gaismas rakstu veidošanai. No plkst.17 līdz 19 tur noritēs pasākums sveču gaismā "Pieminam varoņus!".

    Tikmēr piemiņas brīdis pie Lāčplēša ordeņa kavaliera Ignata Beča pieminekļa Preiļu pagasta Litauniekos sāksies plkst.16. Latvijas brīvības cīņu dalībnieks Bečs dzimis 1890.gadā Preiļu pagasta Litaunieku ciemā. Bijis Latgales partizānu pulka komandieris un kārtības policijas priekšnieks Abrenē un Preiļos. Apbalvots ar Lāčplēša Kara ordeni 1920.gadā. Arestēts 1940.gadā, izsūtīts uz Krasnojarskas novadu, kur 1943.gadā miris.

    Balvos no plkst.14 līdz 16 Kultūras un atpūtas centra laukumā jaunieši un jaunietes, vīrieši un sievietes varēs piedalīties "Spēka dienā 2023". Notiks militārās tehnikas un ekipējuma paraugdemonstrējumi sadarbībā ar Zemessardzes 31. kājnieku bataljonu.

    Plkst.16 sāksies Ekumēniskais dievkalpojums Balvu Romas katoļu baznīcā, bet plkst.17 pēc sapulcēšanās pie baznīcas Lāpu gājiens virzīsies uz pieminekli Latgales partizānu pulka kritušajiem karavīriem, kur notiks piemiņas pasākums par godu kritušajiem Latvijas brīvības cīnītājiem.

    https://infogram.com/11novembra-pasakumi-latvija-2023gada-1h7v4pwzl3q986k?live

    • Publicēta: 11.11.2023 01:44
    • Guna Vilnīte, LETA
    •  
    • © Bez aģentūras LETA rakstiskas piekrišanas aizliegts šīs ziņas tekstu jebkādā veidā un apjomā pārpublicēt vai citādi izmantot masu saziņas līdzekļos vai interneta vietnēs. Pārkāpumu gadījumos tiesvedība norit atbilstoši Latvijas likumiem.
    • Visur
    • Ziņas
    • Preses relīzes
    • Foto

    Laika ziņas

    Rīga, Latvija - 2. Oktobris 03:27

    7 °C
    • Vējš: 1.54 m/s
    • Vēja virziens: AZA
    • Atmosfēras spiediens: 1014 hPa
    • Relatīvais mitrums: 95%
    • Mākoņains

    vairāk

    Piesakies ziņām e-pastā