Vārds:
Parole:
Viesa pieeja

Komentārs redaktoram

Jelgavas novadā ārstniecības personām pieejams pašvaldības atbalsts telpu īrei un ārstu prakses darbības nodrošināšanai
Jūsu vārds:
E-pasts:
Komentārs:
Drošības kods:
Lai nomainītu drošības kodu, spied uz tā
Ievadi kodu šeit:
    Reģioni - Ziņas

    Jelgavas novadā ārstniecības personām pieejams pašvaldības atbalsts telpu īrei un ārstu prakses darbības nodrošināšanai

    Rīga, 1.dec., LETA. No šodienas ārstniecības personas Jelgavas novadā varēs saņemt atbalstu līdz 250 eiro mēnesī dzīvojamo telpu īres un apkures maksas vai viesnīcas numura īres daļējai kompensēšanai, savukārt ārstu prakses darbības nodrošināšanai būs pieejams atbalsts 200 eiro mēnesī, - šādus palīdzības veidus paredz 25.oktobra domes sēdē apstiprinātie saistošie noteikumi "Par atbalstu ārstniecības personām un ārstu praksēm Jelgavas novadā".

    Būtiskākās problēmas, kas apgrūtina iespējas nodrošināt pilnvērtīgu medicīnas pakalpojumu pieejamību reģionos, ir medicīnas darbinieku trūkums un finansiālas grūtības, kas skārušas ģimenes ārstu otrās prakses vietas, par kuru uzturēšanu tiek saņemts valsts fiksētais maksājums 142,88 eiro mēnesī, atzīmējusi Jelgavas novada Labklājības pārvaldes vadītāja Karīna Voitkāne.

    "Šī summa ir vairākas reizes mazāka nekā izmaksas tikai par telpu ikdienas uzturēšanu vien," uzsvēra Voitkāne. Ārstiem ir nepieciešams papildu atbalsts arvien augošo komunālo maksājumu segšanai, prakšu uzturēšanai, papildu darbinieku algošanai. Pašvaldības atbalstu katra ārsta prakse varēs izmantot savu akūto vajadzību segšanai.

    Uz atbalstu varēs pretendēt ārstniecības personas - ģimenes ārsti, zobārsti - un ārstu prakses, kas atbilst Ārstniecības likumā noteiktajām prasībām, noslēgušas līgumu ar Nacionālo veselības dienestu un kuru darbības vieta atrodas Jelgavas novada administratīvajā teritorijā. Iepriekš minēto finansējumu pašvaldība piešķirs uz trim gadiem de minimis atbalsta veidā komercdarbībai, to piemēros no 2023.gada 1.decembra.

    Neskatoties uz pašvaldības centieniem sniegt dažāda veida atbalstu veselības aprūpes pakalpojumu sniedzējiem, Jelgavas novadā, tāpat kā citviet Latvijā, joprojām ir problēmas nodrošināt pieejamu primāro veselības aprūpi, pauž pašvaldībā. Pēdējā gada laikā Jelgavas novada pašvaldība gan uzklausījusi vairāku ģimenes ārstu lūgumus sniegt finansiālu atbalstu prakšu uzturēšanai, gan saņēmusi iesniegumus no iedzīvotājiem ar aicinājumu rast iespēju nodrošināt ģimenes ārstu prakšu vietu darbību.

    Atbalsta pieprasīšanas un izmaksas kārtība noteikta saistošajos noteikumos "Par atbalstu ārstniecības personām un ārstu praksēm Jelgavas novadā", kas pēc spēkā stāšanās būs pieejami pašvaldības tīmekļvietnes sadaļā "Saistošie noteikumi".

    • Publicēta: 01.12.2023 01:13
    • Guna Vilnīte, LETA
    •  
    • © Bez aģentūras LETA rakstiskas piekrišanas aizliegts šīs ziņas tekstu jebkādā veidā un apjomā pārpublicēt vai citādi izmantot masu saziņas līdzekļos vai interneta vietnēs. Pārkāpumu gadījumos tiesvedība norit atbilstoši Latvijas likumiem.
    • Visur
    • Ziņas
    • Preses relīzes
    • Foto

    Laika ziņas

    Rīga, Latvija - 2. Oktobris 01:40

    6 °C
    • Vējš: 2.06 m/s
    • Vēja virziens: ZA
    • Atmosfēras spiediens: 1015 hPa
    • Relatīvais mitrums: 95%
    • Mākoņains

    vairāk

    Piesakies ziņām e-pastā