Vārds:
Parole:
Viesa pieeja

Komentārs redaktoram

Valainis norāda uz ZZS paveikto labklājības, enerģētikas jomā un plānu izlabot ATR "brāķus"
Jūsu vārds:
E-pasts:
Komentārs:
Drošības kods:
Lai nomainītu drošības kodu, spied uz tā
Ievadi kodu šeit:
    Reģioni - Ziņas

    Valainis norāda uz ZZS paveikto labklājības, enerģētikas jomā un plānu izlabot ATR "brāķus"

    Rīga, 6.apr., LETA. Latvijas Zemnieku savienība (LZS) un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ir radusi risinājumus labklājības, enerģētikas jomās un rosinās izlabot administratīvi teritoriālajā reformā (ATR) pieļautos "brāķus", šodien LZS kongresā sacīja LZS priekšsēdētājs, ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

    LZS bijusi klāt visos valsts attīstībai svarīgākajos brīžos, tajā skaitā piedaloties smagu lēmumu pieņemšanā, lai Latvija varētu iestāties NATO un Eiropas Savienībā (ES), uzsvēra LZS līderis, atzīmējot, ka arī pēdējais laiks bijis pārmaiņu pilns.

    "Drošība, sabiedroto klātbūtne Latvijā, Kanādas investīcijas Sēlijas poligona attīstībā, drošības garantija ikvienam Latvijas iedzīvotājam, skolotājam, mediķim, uzņēmējam, zemniekam, senioram - ikvienam," uz partijas svarīgu mērķi norādīja Valainis, reizē akcentējot, ka šīs drošību veidojošās lieta nav pašsaprotamas.

    "Par mūsu dzimtās zemes brīvību ir jācīnās ikdienu, veltot pietiekoši daudz līdzekļus aizsardzībai, (..) atbalstot dienu dienā Ukrainu cīņā par savu brīvību," akcentēja politiķis, norādot uz ikviena iesaisti valsts aizsardzības spēju pilnveidošanā.

    Valainis norādīja, ka ir izdevies īstenot vairākus LZS pirms gada kongresā pieņemtos lēmumus, taču ir arī lietas, pie kurām jāturpina darbs. Politiķis uzsvēra, ka LZS var dot maksimāli efektīvu pienesumu Latvijas izaugsmei.

    LZS bijusi izšķiroša loma, ievēlot Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču, kurš izprot iedzīvotājus reģionos un saprot valsts drošības izaicinājumus, tāpat ZZS līdzveidoto valdību prasmīgi vada Ministru prezidente Evika Siliņa (ZZS), atzīmēja partijas vadītājs.

    Valdība spēja par mērķiem izvirzīt aizsardzību, veselību un izglītību, 2024.gadam kā papildu finansējumu novirzot vairāk nekā 440 miljonus eiro, norādīja ekonomikas ministrs, reizē uzskaitot iepriekšējās valdības, kurā ZZS nebija, problēmas - pērn rudenī demisionējušo Ministru kabinetu esot raksturojusi neizlēmība, nesaskaņas un neprasmīga rīcība.

    Ienākot jaunajā valdībā smagā laikā, ZZS rīkojās "izlēmīgi un valstiski, ar pārliecību, ka mums ir jāstrādā pie valsts izaugsmes atjaunošanas," norādīja politiķis. "Šajā valdībā tiek pieņemti atbildīgi lēmumi, un mums ir bijušas tiešām smagas un sarežģītas diskusijas, bet kopš valdības izveides nav bijis neviena strīda vai politiskas mētāšanās ar apvainojumiem publiskajā telpā starp koalīcijas partijām," sacīja LZS līderis, paužot pārliecību, ka tāda pieeja arī jāturpina, turoties arī pie komandas darba principa.

    "Viens piemērs - izglītība. Redzot, kā noris procesi, mēs nācām ar savu redzējumu, kā šo darbu uzlabot, iesaistot vairākas ministrijas un premjera vadībā izrunājot šos jautājumus ar pašvaldībām. Mēs atgriezām valdību pie sarunu galda ar pašvaldībām pēc būtības, kopā domājot un meklējot risinājumus, kā patiešām mēs varam panākt labāku un pieejamāku izglītību mūsu bērniem un pienācīgu atalgojumu pedagogiem," norādīja politiķis, atzīmējot, ka veiksmīgām izmaiņām nepieciešami papildu teju 200 miljoni eiro.

    Valainis akcentēja, ka Latvijai jābūt patstāvīgai, energoneatkarīgi, ar augstu konkurētspēju un jāveido vēl ciešākas saiknes ar ES un pārējo Rietumu pasauli.

    Politiķis pozitīvi novērtēja, ka ministrs Uldis Augulis (ZZS) labklājībā strādā "perfektā tandēmā" ar Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas vadītāju Andri Bērziņu (ZZS), panākot piemaksu pensijām par stāžu jautājuma iestrādāšanu jau pirmajā valdības budžetā.

    Klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis (ZZS) panācis, ka elektroenerģijas sadales tarifu pieauguma mazināšanai tika novirzīti 80,5 miljoni eiro, un Armands Krauze (ZZS) zemkopības ministra amatā nodrošinājis pirmos pieņemtos lēmumus atbalsta sniegšanā lauksaimniekiem un birokrātijas mazināšanai.

    LZS līderis akcentēja, ka Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS) ir īstajā vietā, plānojot Krimas platformas organizēšanu Rīgā, kā arī strādājot pie drošības un valsts tēla stiprināšanas.

    Valainis pozitīvi novērtēja ZZS Saeimas frakcijas vadītāju Hariju Rokpelni gan kā līderi Eiropas Parlamenta vēlēšanās, gan viņa jau paveikto politiskā spēka labā.

    Politiķis akcentēja ekonomikas izaugsmes veicināšanu, tajā skaitā, atbalstot uzņēmējus. Valainis norādīja uz vēl vairākām citām lietām, ko paveikuši gan minētie, gan citi kolēģi, kā arī pateicās LZS sadarbības partijām. Viņš pauda, ka nepieciešams ieklausīties partijas biedros, tajā skaitā, aktīvāk izmantojot partijas domnīcu darbu.

    "Šogad mums noteikti būs diskusijas par ATR, kur mēs piedāvāsim labot acīmredzamos brāķus, par ko skaļi runājām jau iepriekš. Mums ir bijusi taisnība. Šobrīd šie brāķi sāk līst ārā un to nevar nepamanīt! Mēs liksim pamatus mūsu ekonomikas un reģionu izaugsmei - gan ar diskusijām par nodokļu politiku, gan ekonomisko attīstību, sociālajiem jautājumiem, izglītību un citiem valstiski nozīmīgiem jautājumiem," sacīja LZS līderis uzsverot, ka pašvaldībām nākamgad jāsaņem pietiekams finansējums.

    • Publicēta: 06.04.2024 16:39
    • Ainārs Leijējs, LETA
    •  
    • © Bez aģentūras LETA rakstiskas piekrišanas aizliegts šīs ziņas tekstu jebkādā veidā un apjomā pārpublicēt vai citādi izmantot masu saziņas līdzekļos vai interneta vietnēs. Pārkāpumu gadījumos tiesvedība norit atbilstoši Latvijas likumiem.
    • Visur
    • Ziņas
    • Preses relīzes
    • Foto

    Laika ziņas

    Rīga, Latvija - 1. Oktobris 18:49

    7 °C
    • Vējš: 2.57 m/s
    • Vēja virziens: Z
    • Atmosfēras spiediens: 1019 hPa
    • Relatīvais mitrums: 88%
    • Smidzina

    vairāk

    Piesakies ziņām e-pastā