Vārds:
Parole:
Viesa pieeja

Komentārs redaktoram

Jelgavā pie Meža un vides zinātņu fakultātes veido publisku parku
Jūsu vārds:
E-pasts:
Komentārs:
Drošības kods:
Lai nomainītu drošības kodu, spied uz tā
Ievadi kodu šeit:
    Reģioni - Ziņas

    Jelgavā pie Meža un vides zinātņu fakultātes veido publisku parku

    Rīga, 22.okt., LETA. Jelgavā pie Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) Meža un vides zinātņu fakultātes veido publisku parku, aģentūra LETA uzzināja pasvaldībā.

    Jaunais parks atradīsies pie fakultātes Driksas upes kreisajā krastā, iepretim Pasta salai, vairāk kā 0,5 hektāru platībā.

    Labiekārtošanas darbi šobrīd notiek LBTU Meža un vides zinātņu fakultātes (MVZF) piegulošajā teritorijā - būvniecības procesa noslēgumā jelgavniekiem un pilsētas viesiem būs pieejams unikāls vides objekts ar atpūtas un arī pašizglītošanās iespējām.

    Tradicionālos teritorijas labiekārtošanas risinājumus kombinējot ar koksnes materiāliem, fakultātes pagalmā tiek veidots izglītojošs vides objekts, kas bez ierobežojuma būs pieejams ikvienam interesentam. Fakultātes teritorijā jau nobruģēti gājēju celiņi, kas nākotnē nodrošinās ērtu piekļuvi teritorijai un pārvietošanās iespējas arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Parka zāliena daļā tiek veidotas ar ekoloģisku materiālu - koksnes šķeldas segumu - klātas takas, kā arī atjaunots zāliens.

    Četros informatīvajos stendos ikviens parka apmeklētājs varēs papildināt savas zināšanas par mežsaimniecību, tostarp Latvijas meža nozari, meža daudzveidību un tā apsaimniekošanu, kā arī floru un faunu.

    Labiekārtošanas procesā teritorija tiks papildināta ar 13 dažādu sugu ziemcietēm, 15 sugu lapu kokiem, kā arī 12 sugu skuju kokiem. Kopumā tiks iestādīti vairāk nekā simts jaunu augu un koku, stāsta Sisenis. Nocirsto koku vietā parkā būtiski tiks palielināta koku sugu daudzveidība, turklāt pie katra kokauga tiks izvietota norāde par tā sugu, tādējādi studējošie, jelgavnieki un pilsētas viesi varēs tos iemācīties atpazīt un gūt informāciju par parkā esošo sugu daudzveidību.

    Pēc apstādījumu atjaunošanas no Akadēmijas ielas puses jau kļuvusi redzama renovētā fakultātes ēka, kas diennakts tumšajā laikā ir izgaismota, savukārt, raugoties no fakultātes, atklājies skats uz "Academia Petrina" ēku. Ņemot vērā pārmaiņas, nākotnē šī ekspozīcija tiks iekļauta arī Jelgavas tūrisma apskates objektu klāstā.

    Būvdarbus objektā veic SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate"", un tie noslēgsies šoruden.

    SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate"" pieder Evai Peilānei un Baibai Radželei, liecina "Firmas.lv" dati. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 30,35 miljoni eiro, bet zaudējumi - 1,39 miljoni eiro.

    • Publicēta: 22.10.2023 19:47
    • Guna Vilnīte, LETA
    •  
    • © Bez aģentūras LETA rakstiskas piekrišanas aizliegts šīs ziņas tekstu jebkādā veidā un apjomā pārpublicēt vai citādi izmantot masu saziņas līdzekļos vai interneta vietnēs. Pārkāpumu gadījumos tiesvedība norit atbilstoši Latvijas likumiem.
    • Visur
    • Ziņas
    • Preses relīzes
    • Foto

    Laika ziņas

    Rīga, Latvija - 2. Oktobris 05:34

    7 °C
    • Vējš: 1.03 m/s
    • Vēja virziens: Z
    • Atmosfēras spiediens: 1013 hPa
    • Relatīvais mitrums: 98%
    • Mākoņains

    vairāk

    Piesakies ziņām e-pastā