Vārds:
Parole:
Viesa pieeja

Komentārs redaktoram

Otrajā Adventē Tukumā un tā apkārtnē varēs baudīt radošumu un svētku atmosfēru
Jūsu vārds:
E-pasts:
Komentārs:
Drošības kods:
Lai nomainītu drošības kodu, spied uz tā
Ievadi kodu šeit:
    Reģioni - Ziņas

    Otrajā Adventē Tukumā un tā apkārtnē varēs baudīt radošumu un svētku atmosfēru

    Rīga, 7.dec., LETA. Otrajā Adventē Tukumā un tā apkārtnē varēs baudīt radošumu un svētku atmosfēru, aģentūru LETA informēja pašvaldības Tūrisma informācijas centra pārstāve Inga Hartika.

    Jaunpils pilī piektdien, 8.decembrī, no plkst.18.30 būs Labdarības darbnīca, kurā būs iespēja radīt vārdu kartītes 1200 dāvaniņām. 

    Tukuma pilsētas Kultūras namā sestdien, 9.decembrī, plkst.19 koncertā dziedātājs Ivo Grīsniņš-Grīslis lasīs Imanta Ziedoņa "Krāsainas pasakas". Starp pasaku lasījumiem skanēs skaistākās latviešu komponistu dziesmas Grīsniņa-Grīsļa un Ievas Sutugovas, kā arī pianista Jāņa Miltiņa izpildījumā.

    Otrās Adventes koncerts "Lai silta sirds" izskanēs sestdien, 9.decembrī, plkst.17 Šlokenbekas muižā. Koncertā piedalīsies Smārdes pagasta pašdarbības kolektīvi.

    Tumes kultūras namā sestdien, 9.decembrī, no plkst.16 būs iespēja ne vien baudīt vokālo ansambļu "Dzeguzīte" un "Varavīksne" koncertu, bet arī piedalīties rotaļās, radošajās darbnīcās, kā arī cienāties ar piparkūkām un tēju.

    Ziemassvētki dabā būs piedzīvojami un baudāmi sestdien, 9.decembrī, no plkst.16 līdz 20 Ķemeros, "Meža mājā". Pasākums bez maksas.

    Mazo ražotāju svētku tirdziņš sestdien, 9.decembrī, no plkst.10 līdz plkst.14 ar pārsteigumu loteriju aicina iegriezties Tukuma Ledus hallē.

    Savukārt Tukuma Evaņģēliski luteriskajā baznīcā 10.decembrī plkst.11 Tukuma pilsētas Kultūras nama jauktā kora "Gavile" (diriģente Nora Vanaga) koncerts II Adventes dievkalpojuma laikā. Tajā tiks izpildīta "Adventes noskaņu mūzika korim, balsij, mežragam un klavierēm".

    Šlokenbekas muižā svētdien, 10.decembrī, no plkst.12 līdz 14 noritēs piparkūku meistarklase. Būs iespēja cept piparkūkas, greznot tās, dzert karsto šokolādi un baudīt citas radošas izdarības. Vecāki varēs pavadīt laiku krodziņā, gaidot savas atvases. Iepriekš jāpiesakās.

    Svētku ieskaņu tirdziņš notiks arī svētdien, 10.decembrī, Irlavas kultūras namā no plkst.11 līdz 14, kur būs nopērkami mājražotāju gardumi, amatnieku darinājumi.

    Lapmežciemā svētdien, 10.decembrī, no plkst.12 līdz 14 pie Lapmežciema sporta kompleksa notiks krāmu tirdziņš.

    Svētku gaisotni otrajā Adventē no plkst.17 Tukuma pilsētas Brīvības laukumā veidos sieviešu vokālais ansamblis "Noskaņa", dziedātājs Mārtiņš Balodis, vijolnieks Aleksejs Koļesņikovs un Tukuma pilsētas Kultūras nama amatiermākslas kolektīvi. Tukuma Pilsētas parkā katru Adventes svētdienu, tas ir, vēl 10. un 17.decembrī, būs iespēja satikt Ziemassvētku vecīti no plkst.17 līdz plkst.19. Ziemassvētkos, 24.decembrī savas vēlmes vecītim varēs izteikt no plkst.11 līdz plkst.13.

    Uz Tukuma muzeja gada noslēguma pasākumu 10.decembrī Durbes pilī aicināti Tukuma muzeja draugi, sadarbības partneri, kā arī kultūras, mākslas un vēstures interesenti. Pasākumā tiks pasniegta arī balva "Tukuma muzeja nagla 2023". Ieeja pasākumā bez maksas.

    Kandavas kultūras namā svētdien, 10.decembrī, jau septīto gadu notiks gada sirsnīgākais Latvijas akadēmiskās un estrādes vokālistu dziedāšanas konkurss "Gaismas dziesmas Kandavā 2023". Šogad konkursā piedalīsies dziedātāji no četru gadu līdz neierobežotam vecumam. Konkursa dalībnieku vērtēs profesionālā žūrija pēc punktu sistēmas un rezultāti tiks paziņoti pēc katras kategorijas un vecuma grupas.

    Jaunpils kultūras centrā svētdien, 10.decembrī, plkst.14 notiks pašdarbnieku koncerts "Ziemassvētkus gaidot". Ieeja bez maksas.

    Svētdien, 10.decembrī, plkst.18 Otrās Adventes koncertu varēs baudīt arī radošajā kvartālā "KultūrElpa Liepās" pie Slampes Kultūras pils. Koncertā piedalīsies Slampes Kultūras pils popgrupas "Mini Vocalio", "Vocalio" un PII "Pienenīte" mazie dejotāji.

    Iespēja iegādāties skolēnu ražotās Ziemassvētku dāvanas būs tirdziņā "Cits bazārs" Tukuma tirdzniecības centrā "Rimi" otrdien, 12.decembrī, no plkst.10 līdz 15.

    Katru dienu līdz 23.decembrim Džūkstes Pasaku muzejs individuālajiem apmeklētājiem piedāvā Ziemassvētku radošās darbnīcas. Būs iespēja veidot eglīšu rotājumus un apsveikuma kartiņas no dažādiem materiāliem, iedvesmojoties no folklorista Anša Lerha-Puškaiša pierakstītajām pasakām. Grupas, sākot no no 10 personām, aicinātas arī uz Luīzes Ziemassvētku cepumu cepšanu.

    • Publicēta: 07.12.2023 13:18
    • Guna Vilnīte, LETA
    •  
    • © Bez aģentūras LETA rakstiskas piekrišanas aizliegts šīs ziņas tekstu jebkādā veidā un apjomā pārpublicēt vai citādi izmantot masu saziņas līdzekļos vai interneta vietnēs. Pārkāpumu gadījumos tiesvedība norit atbilstoši Latvijas likumiem.
    • Visur
    • Ziņas
    • Preses relīzes
    • Foto

    Laika ziņas

    Rīga, Latvija - 1. Oktobris 22:33

    6 °C
    • Vējš: 2.06 m/s
    • Vēja virziens: ZZA
    • Atmosfēras spiediens: 1017 hPa
    • Relatīvais mitrums: 94%
    • Smidzina

    vairāk

    Piesakies ziņām e-pastā