Vārds:
Parole:
Viesa pieeja

Komentārs redaktoram

Ludzas novadā izglītojamo ēdināšanas izmaksu segšanai nākamgad tiks ieviests vecāku līdzmaksājums
Jūsu vārds:
E-pasts:
Komentārs:
Drošības kods:
Lai nomainītu drošības kodu, spied uz tā
Ievadi kodu šeit:
    Reģioni - Ziņas

    Ludzas novadā izglītojamo ēdināšanas izmaksu segšanai nākamgad tiks ieviests vecāku līdzmaksājums

    Rīga, 12.dec., LETA. Ludzas novadā izglītojamo ēdināšanas izmaksu segšanai nākamgad tiks ieviests vecāku līdzmaksājums, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

    Ludzas novada pašvaldības 30.novembra domes sēdē apstiprināti saistošie noteikumi "Par izglītojamo ēdināšanas maksas atvieglojumiem Ludzas novada pašvaldības izglītības iestādēs", kas paredz izmaiņas ēdināšanas maksas atvieglojumu sniegšanā, no 2024.gada 1.janvāra ieviešot vecāku līdzmaksājumu izglītojamo ēdināšanas izmaksu segšanai.

    Tāpat kā līdz šim, ēdināšanas izmaksas 100% apmērā no pašvaldības budžeta tiks segtas daudzbērnu ģimenēm, kuru aprūpē ir vismaz trīs bērni, kas nav sasnieguši 18 gadu vecumu, vai 24 gadu vecumu, ja bērns mācās vispārējās vidējās izglītības iestādē, profesionālās izglītības iestādē vai ir klātienes students; bērniem no ģimenēm, kam ir trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības statuss; izglītojamiem, kam noteikta invaliditāte; izglītojamiem, kas apgūst speciālās izglītības programmu; kā arī Ukrainas iedzīvotājiem, kas apgūst izglītības programmu kādā no Ludzas novada pašvaldības dibinātajām izglītības iestādēm.

    Kopā ar valsts finansējuma daļu pašvaldība turpinās nodrošināt brīvpusdienas vispārizglītojošo programmu 1.-4. klašu izglītojamajiem.

    Izglītojamajiem, kas neatbilst minētajām kategorijām, ar 2024.gada 1.janvāri tiks noteikts vecāku līdzmaksājums.

    Pirmsskolas izglītības iestāžu un pirmskolas izglītības programmu izglītojamajiem par brokastīm, pusdienām, launagu noteikts līdzmaksājums 1,50 eiro dienā, diennakts grupās ar četrām maltītēm - brokastis, pusdienas, launags, vakariņas - 1,80 eiro dienā.

    Pamatizglītības un vidējās izglītības programmu izglītojamajiem 1.-4. klašu skolēniem - ja izglītojamais apmeklē pagarināto grupu - par launagu 0,85 eiro dienā; skolu internātos un dienesta viesnīcās - brokastis, launags, vakariņas - 2,35 eiro dienā.

    Pamatizglītības un vidējās izglītības programmu 5.-12. klašu skolēniem par pusdienām noteikts līdzmaksājums1,50 eiro dienā; skolu internātos un dienesta viesnīcās ar četrām maltītēm - 3,85 eiro dienā.

    Saistošo noteikumu piemērošanu nodrošinās Ludzas novada pašvaldības izglītības iestādes.

    Ēdināšanas maksas atvieglojumi izglītojamajam tiek piešķirti, pamatojoties uz izglītojamā vecāka vai aizbildņa iesniegumu, kas iesniegts un reģistrēts izglītības iestādē.

    • Publicēta: 12.12.2023 12:17
    • Guna Vilnīte, LETA
    •  
    • © Bez aģentūras LETA rakstiskas piekrišanas aizliegts šīs ziņas tekstu jebkādā veidā un apjomā pārpublicēt vai citādi izmantot masu saziņas līdzekļos vai interneta vietnēs. Pārkāpumu gadījumos tiesvedība norit atbilstoši Latvijas likumiem.
    • Visur
    • Ziņas
    • Preses relīzes
    • Foto

    Laika ziņas

    Rīga, Latvija - 1. Oktobris 22:18

    6 °C
    • Vējš: 2.06 m/s
    • Vēja virziens: ZZA
    • Atmosfēras spiediens: 1017 hPa
    • Relatīvais mitrums: 94%
    • Smidzina

    vairāk

    Piesakies ziņām e-pastā