Vārds:
Parole:
Viesa pieeja

Komentārs redaktoram

"Latgales reģiona uzņēmēju gada balvas" piešķir "Rēzeknes gaļas kombinātam", "Ziegler mašīnbūvei" un "Verems"
Jūsu vārds:
E-pasts:
Komentārs:
Drošības kods:
Lai nomainītu drošības kodu, spied uz tā
Ievadi kodu šeit:
    Reģioni - Ziņas

    "Latgales reģiona uzņēmēju gada balvas" piešķir "Rēzeknes gaļas kombinātam", "Ziegler mašīnbūvei" un "Verems"

    Rīga, 12.nov., LETA. Šonedēļ Latgales uzņēmējdarbības centrs sadalījis "Latgales reģiona uzņēmēju gada balvas 2023", aģentūra LETA uzzināja Latgales plānošanas reģionā.

    Nominācijā "Gada ražošanas uzņēmums" balvu saņēma divi Latgales uzņēmumi - SIA "Rēzeknes gaļas kombināts" un SIA "Ziegler mašīnbūve".

    "Rēzeknes gaļas kombināts" ir gaļas pārstrādes uzņēmums, kas dibināts 2001.gadā un šobrīd pēc saražotās produkcijas apjoma ieņemot vadošās pozīcijas Latvijā. Pašlaik kombinātā un ar to saistītos uzņēmumos ir nodarbināti vairāk nekā 700 darbinieku, kā arī tiek ražoti vairāk nekā 300 dažādi produkti.

    "Zieglera mašīnbūve" dibināts 1997.gadā. Uzņēmums ir viens no vadošajiem darba devējiem Daugavpilī, un tā darbības pamatvirzieni ir mašīnbūve, metālapstrāde un automobiļu detaļu ražošana.

    Nominācijā "Gada speciālās ekonomiskās zonas uzņēmums Latgalē" balvu saņēma Rēzeknes speciālās ekonomikas zonas finiera lokšņu un koka paneļu ražošanas uzņēmums SIA "Verems". Uzņēmums specializējas mežizstrādē, kokapstrādē, kokmateriālu iepirkšanā un vairumtirdzniecībā. Uzņēmums tika izveidots 1996.gadā kā finierkluču iepirkšanas punkts Rēzeknē, līdz izauga par vienu no lielākajiem nodokļu maksātājiem reģionā, kur darbu darbu atraduši vairāk nekā 300 cilvēki.

    Nominācijā "Gada inovācija" balvu saņēma uzņēmums "Safīra L", kas pārstrādā augu valsts izcelsmes produktu un ražo bezglutēna konditorejas izstrādājumus.

    Nominācijā "Gada mājražotājs" balvu saņēma uzņēmums "Revima", kas ražo produktus ar zīmolu "Līvānu ķiploks", jo izejvielas iegūtas Līvānu novadā.

    Nominācijā "Gada amatnieks" balvu saņēma Elvīra Škutāne, kura ir Krāslavas novada Amatniecības centra stikla dekoru darbnīcas meistare. Škutāne veido vitrāžas, izmantojot "Tiffany" tehniku. Nominācijā "Gada jaunais tūrisma pakalpojums" balvu saņēma uzņēmuma "Tritton" viesu nams "Villa Fortuna" Ludzā.

    Balvu "Gada uzņēmīgais remigrants Latgalē" saņēma Maija Krasnā no uzņēmuma "Miirs". Uzņēmums atrodas Ardavā, Preiļu novada Pelēču pagastā. Saimnieki šovasar atvēra Ārdavas muižas durvis apmeklētājiem.

    Balvu nominācijā "Gada lauksaimnieks" šogad saņēma divi nominanti: zemnieku saimniecības "Riekstiņi" no Balvu novada Baltinavas un zemnieku saimniecība "Kotiņi" no Balvu novada Šķilbēnu pagasta.

    "Riekstiņi" izveidota 1992.gadā. Saimniecības pirmsākumos tika apstrādāti vien pieci hektāri zemes, kas gadu laikā ir izauguši līdz 4200 hektāriem apsaimniekojamās platības, nodrošinot darbu gandrīz 60 strādājošajiem. Zemnieku saimniecība "Kotiņi" ir viens no lielajiem Latvijas sēklu audzētājiem. Tās apgrozījums pērn gandrīz sasniedza 3 miljonus eiro. Saimniecība 90. gados tika izveidota uz 14 hektāriem zemes, bet tagad apsaimnieko 3000 hektāru.

    Konkurss "Latgales reģiona uzņēmēju gada balva" šogad notika desmito gadu pēc kārtas. Pasākuma mērķis ir apzināt un godināt Latgales reģiona uzņēmējus, kuri aktīvi un godprātīgi darbojas savā nozarē, sekmējot uzņēmējdarbības vides attīstību Latgales reģionā, veicināt Latgales reģiona uzņēmēju atpazīstamību, plašsaziņas līdzekļos popularizējot labas uzņēmējdarbības prakses piemērus Latgalē.

    • Publicēta: 12.11.2023 17:00
    • Guna Vilnīte, LETA
    •  
    • © Bez aģentūras LETA rakstiskas piekrišanas aizliegts šīs ziņas tekstu jebkādā veidā un apjomā pārpublicēt vai citādi izmantot masu saziņas līdzekļos vai interneta vietnēs. Pārkāpumu gadījumos tiesvedība norit atbilstoši Latvijas likumiem.
    • Visur
    • Ziņas
    • Preses relīzes
    • Foto

    Laika ziņas

    Rīga, Latvija - 2. Oktobris 03:36

    7 °C
    • Vējš: 1.54 m/s
    • Vēja virziens: AZA
    • Atmosfēras spiediens: 1014 hPa
    • Relatīvais mitrums: 95%
    • Mākoņains

    vairāk

    Piesakies ziņām e-pastā